Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Wednesday, January 13, 2010

Sharing is Caring :)

Pernah tak korang tengok sumone yang sangatlah &^%(@! tapi hidup senang lenang?

Tak kesahlah siapa2. Kawan ke. Sedara ke.

Makin menyakitkan hati kita, makin banyak pulak rezeki dia.

Makin senang pulak hidup dia.

So apa tipsnya?

Ini saya dapat dari my Sis. Saya tahu mende nih. Tapi saya tak percaya sangat kebenarannya.

Dia ada seorang sahabat yang sangat lah menyakitkan hati. Bukan dia sorang je sakit hati.

Tapi perangai dia memang satu sekolah la tahu.

Maka, dia menjadi topik hangat di kalangan budak2. Bukan sebab dia hot taw! hehe

Tapi tup tup hidup dia memang senang.

Apa pengajarannya kat sini. Bila kita hidup dengan orang spesis nih. Try untuk tak mengumpat pasal dia. Try tegur dia.

Sebab makin banyak kita mengumpat, makin senang hidup dia.

Saya sendiri pernah berazam untuk stop sume nih. Berkesan. Tapi jap.

Sebab kurang sikap SABAR. haih2.

Beselah pompuan. Ada je gosip2. hehe.

Jadi, untuk ingatan diri sendiri dan orang lain. Jum kurangkan bergosip. Pillow talk xpe. hak3. kita berkata2 pasal artis, fesyen dan kecantikan. dan mungkin...FYP? hahah

Mari kawan2..takkan kita nak tgk orang yang suka menyakitkan hati tu senang je. Tol x?

(Jahat jugak aku nih)

Instead kita doa dalam2. And if kita sakit hati gak. Kita jumpa sum1, and cerita or luah perasaan. Tapi bukan niat untuk memburukkan. Dan biar cerita tuh sampai di situ.

Ye saya paham. Memang sebelum nih kita bukanlah nak memburukkan dia. Tapi bergosip beramai2 pon xelok. A gtaw B. B gtaw grup C. Grup C gtaw grup D. haha.

Dan saya juga pernah terbaca ayat lebih kurang mcm ni.

Allah akan menutup keaibanmu jika kamu menutup keaiban saudaramu.

OK. Dear??

Nanti if saya start nak gosip, cubit saya ok! hahaa

3 comments:

imaginary.cat said...

betol3. bila pike balik2; kita dpt penat je kutuk dia. dosa pulak bertambah-tambah. dia je yg untung dlm hal ni. so; mari kurangkan mengumpat :)

SuRayA^i. said...

ye, kalo nk stop trus mcm drastik sgt..nt jdik hangat2 tahi aym pun x gne..so kite kurgkan slow2 =D

Orkid said...

tu laa. mmg mesej nye pon mari kurangkan! hak3. sikit2 lame2 jadi bukit :P