Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Sunday, January 31, 2010

Selepas 7 tahun! Reunion yg sgt beshhhhh

Walaupun minggu ini sangat menyeksakan.



Isnin - MMK, Preview and Renugan ESQ

Selasa - MMK, PETRONAS Engagement Session

Rabu - MMK,Progress Report Submission, Graduation list, Submit resume, ABILITY TEST


Progress Report - 30% done
Resume - 95% done
Ability Test - 0% prepared

Demi rakan2 terchenta, saya gigih ke Kuantan menaiki bas selama 6 jam dgn harga rm40.80 sekali perjalanan.


hahaha.


Tapi nothing can compare to wut i've experienced this weekend.

Takleh nak ucap dgn kata2.

Terlampau indah.


Cewah!


After 7 years!! Berkumpul semua. Sume dah berubah.

Ada yang makin berisi, makin buncit.


Ada yang dah kawen

Ada yang makin cun

Ada yang makin tinggi

Ada yang makin stylo

hahahaa.

Saya? Tak banyak berubah kot. Dari dulu sampai sekarang ni la badan saya. Tak kurang walau sekilo. haha. Ketinggian? Tak naik walau 1cm. Muka? Tak makin cerah pun.

Rasanya tak berubah pape kot. Except tahi lalat makin besar. KOT. haha.


Walau ramai kawan2 pelik. Tengah2 perang macam2 keje, saya dgn DIVA nyer g Kuantan. Brcuti la konon. haha.

Bertolak pada hari Jumaat.


Jumpa dgn my bf besfren, Acap.

Next tyme kita hang out lama2 lagi k? I'll come to ur house and try all those baju pengantin k. hahaha _dgn harapan muatlah kain tu_ :P

Thanks dear for the treat :)






Kemudian, jumpa my dear SYUHADA!!

Wheee. Seronok2.

Malam tu kami siap2 dgn brg2 utk BBQ besok.


Malam tu kami bercerita pjg. Smpai kol 3.30am ok. Dat was nice Syuhada. I'll miss those moments.

Besok..saya dgn divanya tak bgn pon tlg Syuhada n her family utk prepare BBQ.

Flat ok.

What to expect? 6 hour journey, g sane cni plus tido lambat :P (alasan~)

So dlm kol 10 kami dah menunggu ketibaan putera2 kayangan Idzwan n Hazwan.

Tunggu sume org kol 11.30 baru grk. Aiyoooo.

OK xpe. Saya masih dlm mood excited. Jumpa sume orang. Sangat mengujakan u noe :P

Sampai2, saya dgn penuh excited nak la tlg bakar kan. Setelah menunggu ahli2 pengakap menghidupkan api hampir sejam. hahaa

Aktiviti memakan ayam rentung. erk. haha.

Cettt saya terlebey excited bkr ayam. hahaa. padahal majoriti laki je g bakar :P



tgk2..mmg nampak sngat hepi. ketawa je. hehehe


Kemudian, dak2 laki stat men bola tampar.



Kemudian, kami dibahagikan kepada 3 grup.

Yeah!! game! hahaha.



OK. I admit. Masa sampai2 kuantan, saya memang la tanak main ape2. xnak bakar ayam. xnak wat kerja. ceh konon..

sampai2 sana, sayalah yang paling excited lompat2, gelak2 tak sedar diri.

Kami main game teka ayat. So memang sangat kelaka. Sangat2. hik3. Korang memang sgt sporting ok!






Mlm nyer kami sambung g tgk wayang n lepak2 kat EC Mall. Masa nih, saya dapat jumpa Zawiah, one of my best fren kat SMKP. Rindu sgt!!

Hari ahad, awal2 pagi terpaksa meninggalkan bumi Pahang. Memang sangat berbaloi2 dapat jumpa semua. Semua dah dengan hala tuju masing2. Ye la, kawan2 masa form 3 kan.

Thanks taw korang. You make me SO SO happy :)

Best sangat gelakkan perangai dulu2. Cinta monyet. Zaman saya jadi pengawas yang garang. Zaman gaduh2. haha. Comel2. Kelakar digelakkan dan gelakkan orang.


Jum korang, hujung tahun ni kita wat lagi nak? Syuhada pun balik Malaysia lagi. Kita wat kat tempt jauh plak. Bermalam sume. Tak puas borak2 dgn korang lagi :(

4 comments:

Fauzan Abdullah said...

wahhh..bestnyer!!!

nak join~~~~

Who am i??? :P

nurul said...

kalo buat jauh2 korg kene buat surat tunjuk sebab utk mak aku..hahaha

ojan bleh je join, no hal lah!

Orkid said...

syuhada, bkn stakat surat tnjuk sbb, aku g dtg dpn umah ko, g pick u up, trus mnx kebenaran. boleh? hahaha

SuRayA^i. said...

oit, jejaka tu ke acap?
ke tu skandal lme?
haha~
otak aku da mereng pas jwb ability test