Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Saturday, January 23, 2010

Apa Erti Persahabatan?

I dun have a lot of close friends. I dont have a group or wuteva.

But I noe I have few close friends dat I reli care..

Apa maksud persahabatan?


Tempat untuk kita bergembira je?


Of coz I have a lot of frens and I love all of them. But of coz u have few frens that reli stay in ur heart. Even u dont hang out often, u noe u care abt them.

I want to tell u da longest, closest fren eva. Yurp. Syuhada. Dari darjah 4 kami kenal. OK. Masa awal2 saya memangla kerek dgn dia. haha. Takdelah suka sangat..tapi sampai sekarang kami rapat. Walau jauh beribu batu..I noe she is one of my bestest fren. Yes. Kami pun pernah bergaduh..haha. Tapi pastu kami sangat baik. Kami melalui kegagalan sama2. Kami usaha sama2 dan kami berjaya sama2. Syuhada, aku betul2 bangga dgn ko! U can be da best doctor taw! N aku akan jadi patient tegar ko. hahaha. Ko kena cipta ubat yang custom made utk aku ok. hahahaa.





ni tudung OrkidBeeShop. hehehe. Cun kan? :P

Macam korang gak, saya pun dapat baca sum1 tuh sama ada ikhlas ke x kwn dgn kita..mengumpat ke x..dengki ke x...so i can see that sincerity in her.


Syuhada..tak kesahlah aku ni not ur bestest fren ke x.. Kita pun da stat ada life sendiri..but i want to thank u for everything. I reli hope dat u'll be success. Adui. Harap sangat aku dapat gi Perth, kita shopping sama2. haha. N maybe aku boleh sambung Master kat sana ke. haha.

Dan sorang lagi...Idzwan.





Percaya tak kalo nak kawan kita tu betul2 rapat, kita akn melalui satu sesi pergaduhan yang sangat teruk or lama.


Macam tu gak saya dan Idzwan..tapi saya tak ingat la pasal apa. haha. Tapi kami memang 'dijodohkan' bersama kot. Mula2 pas sama2 dapat 8A PMR, kami berdua ditawarkan ke SBP. Dia ke ASIS saya ke SESERI. Ok. Saya paksa dia melalui mak dia. haha.


Then, dia pun masuk UTP. OK. This is too much!! hahaha. Kat UTP selalu gak kami hang out bersama. He is my besfren. Even ada yg suka wat gosip cakap aku curang ke apa, tapi Ojan taw how close we are. Saya selesa menangis dgn dia. Ktorg selalu je nangis sama2. haha. Wat gila kua sampai pagi. I miss him..

Tapi few days nih wat saya sangat miserable. Pikir balik sure nak nangis.. No. Im not mad. Tapi apa erti persahabatan? Cuma berkongsi kegembiraan je? Tak...saya nak juga rasa every sufferings... OMG.

Takpe.. saya doakan Idzwan sentiasa kuat.. Wan, aku selalu ada kat ko k. Even aku suka membebel, cubit2 ko, tapi aku sayang ko. Ok? I hope u strong there. I'll neva stop praying for u.

Itu lah antara kawan2 paling lama saya kenal dan masih rapat. Of coz, along the way i met a lot of frens yg memang give impact to me, yang memang nice and sincere :)


My b pun ada kawan sangat rapat..Kadang2 sangat jeles coz diorg sentiasa hang out, sentiasa call, memang best sangat. Saya memang tak pernah marah. Saya faham not all things kita leh share dgn our bf/gf. Kan? To kawan2 baik Ojan (yang saya tahu la)..Acap, Rahimy, Basir, Nuar, Zz, Amin.. Thanks coz be my bf besfren. Sometimes i am the cause to make him down. So u guys la yang byk support him. U guys noe him b4 i noe him. So i noe dat makes u more special to him :)


Orite..so readers..who's your BFF? Appreciate them. Even tak selalu hang out, u noe they are always there for you :)

Ppl out there, dun ever take anybody for granted..coz we neva noe when we mite lose them. N we neva noe whether we hv time to tell them how we feel..

4 comments:

Fauzan Abdullah said...

wow!! nice post syg!! this iss soooo touching..best2..totally agree..never take for granted of evry one around us.. like my hot mama said..plz be nice owf others coz other will be nice back to us..

penan said...

hikhik.. ko kena citer.. macmana kita gaduh.. ko la x puas ati ngan ak.. ak ok jer.. hehe.. blum dtg lg iznie.. time tu kuat ko ya buli ak.. asyikk gaduh jer tiap hari.. hehe, then g memana ko ikut.. hahak.. tipu jap.. ak ikut ko jer pastu.. huuuu.. x per la.. ak x kan lupakn ko.. mak ko and ayah ko!.. hikhik..

Orkid said...

ojan: yurp. agreed
wan: aku xingat la psl ape kite gaduh. xde sbb kot. hahaha. haa!! ko yg ikot aku ok!! such a stalker!! hahaa.

nurul said...

nak komen gak.

nyampah aku ko buat aku 'ter'menangis mlm2 ni ok. haha. of cos la ur my gila2 punye bestfriend! i'm proud of you too!