Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Saturday, February 6, 2010

Kawan Berkepentingan

Kita jenis kawan yg macam mana?

I bet mesti sume mesti ade paling kurang sorang la kawan jenis macam nih.

Bila dia need our help.

Puffff!! Macam magik, ada kat depan mata, habis di contact suma org.

Bila dah dapat pertolongan tu plak.

Puffff!! Hilang macam magik gak. Tak dgr kabar langsung.

Mesti ada kan?

I'm sori if i also included in that type. Maybe terlepas pandang.

Bukan mengungkit apa yang kita tolong. Seyes tak. Im more den hepi bila dapat tolong org. Serius. Macam satu kepuasan.

Tapi beragakla kan? Nampak sangat lah orang tu cari kita untuk kepentingan je.

Bila minta tolong tu, wahhh siap segala puji-pujian dilemparkan. But sori i dun need this. N i dun need any treat yang konon2 dijanjikan tuh. I just need sincerity in frenship.

Okes?

So sape2 yang terasa tuh, berubahlah. Saya pun same.. Saya paham, maybe orang tu tak perasan. Fine. Tapi kalo mende ni dah jadi 4, 5, 6,7 kali? Ape cerita? Tol x?

Jangan jadikan kawan anda seperti tisu. Bila nak, mula lah meraban tanya orang sana sini, tapi bila dh guna, buang je kat ton sampah

P/S: I really appreciate the value of frenship. Thats y i dun hv a lot of frens. But when i say u r my frens, i reli do n care :)

4 comments:

Fauzan Abdullah said...

btol-betol..ramai jer mcm tuh..

ape2pon..be nice first den bru kiter dinicekan oleh si dia :)

m.f.e.o.l.e.o said...

chill je kak mah~! kak mah boleh~!! :D

Orkid said...

yurpsie! chill je. jgn riso kwn2 circle kite nih baek2 blake. hahaha. yg jauh2 ni tibe2 motip je baek2 pastu bile dah dpt pe die nak, trus ilang. huk3

Fauzan Abdullah said...

esp when it comes to MLM.