Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Friday, February 5, 2010

Aktiviti Hari Jumaat

Heloooo

Hari ni schedule saya agak tight.

Pagi2 dah bangun tengok Bella n Edward. Bersihkan semua dan bagi makanan.

"I'll be away dear"

hahaha.

Sungguh! Hamster adalah makhluk innocent yang sangat comel.

Lagi kelaka satu malam berjaga tengok telatah Edward nak rape Bella tapi tak dapat2. hahaha.

Pagi neh ada appointment kat Klinik LPPKN.

Kenapa saya di situ? Adalah..

Tapi motip sangat kan, berdua masuk ke klinik kesuburan dan perancang keluarga :P

Alhamdulillah. Nothing to worry about. But I have to take care of myself more :)

Next medical checkup is next month. Hopefully sume ok.

Kemudian, saya dapatlah satu "tawaran" percuma dari Marie France.

Ada org rekemen. Acap!! Ni keje u ke? hahaha.

Knowing me, i love free stuffs. Maka peluang yg ada tidak boleh dilepaskan.

As expected the consultant said i have "BIG" problem with my lower part.

Yes. Its obvious. Im bootylicious. hahaha.

So dia wat body wrapping. Ni for trial only. Kalo nak proceed bayar beribu2 wooo. Xpela. No thx. I love my body (Gitew~)

Blogcrawling, tiba jumpa entry pasal perempuan yang berpunggung besar

http://pinkypwincess86.blogspot.com/2010/01/anda-wanita-berpunggung-besarbagusanda.html
Ni antara selebriti yg ada aset tu. Which i adore soo much!


Kalo malas nak klik link tuh, meh saya ceritakan sikit.

Sungguh motivating sbb sayalah wanita yang extra besar kat bwh tuuu. hahaa. Its in my genetic. hahaa.

So blog tu cakap --->

1. Satu kajian kumpulan penyelidik Universiti Oxford di Britain mendapati wanita yg memiliki punggung dan paha besar kurang berisiko diserang sakit jantung&kencing manes.


2. lemak punggung&paha blh mengurangkn ksn protein Cytokine iaitu penyebab keradangan&arteri tersumbat

3. Ia berbeza dgn sel lemak di bhgn perut yg dikaitkan dgn penyakit jntung & diabetes sbb ia mengandungi Cytokine yg tgi

4. Lemak punggung&paha turut mengandungi sejenis hormon bg melindungi salur darah&bertindak mengawal kandungan gula dlm darah serta mempercepatkan pembakaran lemak.


5. Lemak di sekitar punggung&peha berbeza dgn lemak diperut. terdapat lemak baek&buruk sama sperti kolesterol berfaedah&kolesterol yg berbahaya menurut kata Ketua Kajian tersebut.

6. Menurut nye lg, selebriti berpunggung besar sperti JLo dan Beyonce merupakan contoh ikutan lemak baik bg kesihatan wanita berbanding model kebanyakannye bertubuh kurus dan kurang kandungan lemak seperti Kate Moss.


Hahaha. My close fren mesti taw, saya ni mmg die hard fan Beyonce n JLO. hahaha. sebab diorg ada ciri2 macam aku ada. Satu je la cirinya. Punggung besar. hahaha.

Guys!! Ape plak pandangan korang? Lawa ke ada big butt nih? hahaa. Ada physical attraction ke? :P


Ntahla, for me its sexy. Better than buncit. Tapi mmg susah nak cari sluar. Bygkan waist anda 27cm tapi hip anda 42. Jarak macam bumi dgn matahari. haahha.

Memang susah taw! Lagi susah nak carik baju. Kena carik yang labuh n less corak kat bwh. Kalo tak memang banyak je mata memandang.


Tapi i love my hips. Saya nmpak hot bila pakai dress. sebab ada la cleavage ckit. ngeh3. puji ckit xpekan?



So i just grateful to have big package boobs + ass.


Saya suka tgk org skinny, saya suke tgk org voluptious, saya suka tgk org comel2. Sume pon cantik. Saya pun suka juga tgk bdn saya. Tapi saya tak suka orang yang asek bising pasal dirinya yg memang cantik tapi masih tak sedar2 diri. hahaha.

5 comments:

Fauzan Abdullah said...

Nice post. but it wud be more nicer if letak skali urs :P

jz kidding :)

SuRayA^i. said...

cet ojan..xley blah~

Farhah (applegreen) said...

hahahah ojan sengal~:P

kucingsiber said...

ha rahmah pe lagi..letak la beb~ hahahhahaha xD

Orkid said...

cetttt malu i~~~ :P