Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Monday, July 5, 2010

Short Trip to Sabah

Sabtu lepas ke Sabah untuk hantar adik perempuan kesayangan sambung belajar di UMS.
Sbg anak sulong (ecece), cik orkid teman dia ke sana.Mungkin best, tapi ke sana dgn very tight budget and misi yg suci (poyo jer) haha.
Malam tu celebrate lah kngah. Gi makan kat restoran my friend. Seafood kat sana mmg tiptop. Best! Ni gmbr makanan dia. Tapi ikan pari bakar tak sempat amek, photographer trus ngaappp je :P


Besok pagi2 dah ke airport. Flight airasia pukul 9.30am.
UMS mmg universiti yg cantik. Tapi sbb naek taxi mmg xdptlah nak round2 suke2 amek gambar.Plus luggage sgt byk bygkan 2 org pompuan je angkat. haha.

Tambah menarik, salah satu bag pecah. Bayangkan. Berat gila tuhh. Dgn hujan lagi. Sumpah penat. Dgn ribu2 org mendaftar. Im grateful to be UTP student. Seriously.Sebijik macam village UTP. Tapi bilik UTP sangat luas.. Kt sini satu bilik share 4 org. N kecik. Laci pon kecik. Kalo cik orkid, mmg xmuatlah baju sayeeee.

Even penat, sume nih rasa ikhlas sbb dgn adik kan? Dulu masa ayah cakap cik orkid tak dpt ikut kngah gi Sabah, teresak2 cik orkid nangis (tp of coz tak tunjuk kt famili, kt ojan je hehe).

Hopefully kngah berjaya kat UMS nnt. Oh ye, dia amek course Mathematics with Economy. haha. Menarik kan? Goodluck sayang!
Ni dekat 1Borneo. Malam tu sempat gak kuar naik taxi dgn kngah pegi mall ni. Sgt meriah ok! And masa tu byk sgt sale.

Terjumpa my fav shoes boutique charles and keith!! Saje masuk2 tgk2. Tapi betulla, mmg ada jodoh dgn kasut tu. haha. Cik orkid percaya shoes ni mmg ada connection dgn kita. mcm memanggil2. so try, perfect! tgk harga, double perfect. Terus grab ok! haha. SA pon sgt nicee. OMG. I love C&K! Xnak tnjuk gambar nnt Peah marah :P Its a perfect heels for my work. Its from suede material. Its black, Simple yet elegant. Sgt in love dgn dat heels! hehehe.

Ni muka hepi dpt beli heels.haha.

Besok pagi ke pasar filipina. Gila sebentar melihat mutiara and kristal. OMG! Murah. Even murah pun, xleh borong byk2. Again, budget is tight. hahaa. So smpatla beli sikit souvenir utk my family and my beloved ojan.

For me, I found a perfect strawbag!!! sgt suke! Dah lama carik strawbag yg cantik hehe.
Tolong maafkan cik orkid sbb pakai shawl yg same. ahhaha. besela, dah travel, malas and kedut2. so jalaaannlaaahhh.. :P

Memang sangat byk brg2 lautan yg pelik2. huhu.
feeling2 dok kat hotel meridien. Padahal pretend jadi student dok kat bilik kngah. hahaha.

Pulang ke JB sorang2. hehe. Somehow I like to travel alone :)

Muka pucat pas seharian kepenatan kat Sabah.

Yurp. For the first time naik AirAsia. Sebelum ni mmg naik MAS je. So bila compare both carrier. Rasa mcm both lebih kurang je. If u rasa u nak feeling2 exclusive and tak suka ramai2, sila pilih MAS. If u enjoy simple, low cost, mudah, choose airasia. So pasni mmg tak ragu2 dgn airasia and nak start travelling byk2 :P

So memang tak banyak tempat g, sbb mmg tujuan nak hantar kngah jee. So pasni mmg bercita2 nak g lagi. KK is such a beautiful place. With beautiful ppl! hahaa. (tp mmg seyes org kat sane ensem2 :P )

7 comments:

Farhah (applegreen) said...

omg rahmah.degil okeh!pukul kang!siap ko.aku jumpe ko..mmg aku pukul~

Fauzan Abdullah said...

wah!! bestnyer!! i wish i b there. tak pe. Kiter g hujung tahun nie! hahah :P

Orkid said...

peah: hahaha. ala peah. tak tinggi lah. seyes! :P

b: jom3! tp hujung thun ni xdptlah. im going to aussie!! hahaha

Khairil Hafizi said...

sabah~~~ oh tidak~ teringin nak pergi tapi bajet zero~~ T_T

SuRayA^i. said...

ces, sempat gk ko shopping eh!?

An aNgeL WrOtE my StoriES hEre said...

wahhhh...bes~ how's life??ak bohsannn bak!

Orkid said...

keane: mmg sgt best taw. aku pon xd bajet. tp sabah da masuk must visit list aku. hehe

sur: shopping dgn aku xleh dipisahkan

nisah: ni je la life aku :P hehe