Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Wednesday, July 7, 2010

Tujuh Haribulan Tujuh

Hari keberapa ntah jadi penganggur..

Tiba2 company call cakap tak dapat nak start 2nd August. Start 16 August.

Sedih gakkk nak sgt kerja awl. Tapi xpela.. Kalo tak, 1 sept. So syukur :)

Kenapa perlu syukur?
1. Sempat berpuasa bersama famili
2. Boleh setel dgn aman pasal rumah
3. Tak membebankan mama ayah
4. Cuti puas2 (ok skang pon dah sgt puas kottt)

Tapi above all dat, i am very grateful coz mama tiba2 kena masuk wad and kames which is 8th July kena wat lagi total knee replacement for her right side leg.
So boleh jaga mama lama2 :)

Sungguh indah rancangan mu Ya ALLAH :)


Gambar mama belah kiri tu masa kat wad kelas kedua. Mama kena tunggu before masuk kelas pertama. Yg belah kanan wad kelas pertama. Bilik sorang2. Bwh tu pemandangan dlm wad kelas kedua. Ramai. Horror. OMG.

Naik turun hospital dah jadi rutin pulak. Dulu memang sgt benci gi hospital. Tak suka bau dia.

Mama kat hospital Sultan Ismail, JB. Hospital kerajaan. Dari dlu mama kat hospital kerajaan. Dah namanya kerja kerajaan. Tapi so far, dia tak pernah merungut or encounter situasi yg buruk2. Dan for myself, cik orkid suka sgt dgn misi2 kat hospital. Sume sgt baik. Lemah lembut.
Cuma kena pahamlah bayaran hospital sgt sgt sikit, ramai org, gaji diorg pon ciput.

Mungkin kami belum kena lagi pengalaman buruk. Hikmah bersangka baik dan syukur :)

Pas melawat mama mase lunch, cik orkid and ayah gi makan mi rebus. Johor mmg terkenal dgn mi rebus. Adui2. Mmg sgt sedap. Cik orkid order Mi rebus tulang. Dlm me rebus tu ada 2 gear box. Sangat sedap yeee! BTW kedai ni kat Jalan mahmoodiah (kwsan tanah perkuburan islam). Tempat dia sangat cantik. Ala2 jungle and byk pondok. Macam2 masakan johor ada.

Dari sarapan sampai malamm mmg dibuka. Makanan sume tip top. Ramai artis and org kenamaan dah pernah mkn situ. Sape nak dtg JB? Jom cik orkid bwk!! Tapi byr sendiri lah :P

Gambar kat bwh masa kat hospital. Ni utk my b. Gambar terbaru yeee. Lama da tak jumpe :(

Anyway doakan mama sihat cepat yeee. Hopefully dia boleh berjalan masa convo cik orkid. Ameen..

P/S: Terpaksa batalkan gi alumni SESERI sabtu ni.. Ada hikmah la tu :)

2 comments:

Fauzan Abdullah said...

Hope mama selamat :)

Thank for the pic!! :) :)

SuRayA^i. said...

hope mak ko cpt sehattt~~~

adoi, ak pose nh..ko tnjuk gmba mknn plk -.-"