Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Sunday, January 8, 2012

Review: candy buffet murah




Alhamdulillah..ni adalah salah satu perkara yang memang cik orkid sangat puas hati. Memang dari dulu berniat nak buat candy buffet masa engagement. Survey punya survey...sangatlah mahal untuk small size candy buffet..range 50 to 70pax around rm400-500. Jadi last minute mintak tolong my bridesmaid to be thirah untuk design label. Hehe. Memang sgt banyak membantu. Jar or pinggan kebanyakan memang ada dah. Beli juga di ikea.

Idea memang dalam kepala..pegi beli candy dekat kedai borong. Tapi seriusly pagi tu baru kelam kabut buat. Alhamdulillah ada sepupu n adik yang membantu. Masa tu memang buat je ikut resource yang ada. Tup tup hasilnya not bad. Photographer n even wedding vendor pun puji. Paling best bila tengok budak2 hepi datang kat meja tu. Makcik2 yang datang yasin kerumun lagi hebat dari budak kecik. Haha. Siap doakan kami murah rezeki. Amin amin amin. Candy buffet di atas kami refill byk kali. Tu untuk 100pax.

Having candy buffet memang sgt memorable :-) semua suggest untuk buat business candy buffet murah. I have put serious thought in it. InsyaAllah, murah dan berbaloi. Masih belajar.. First project after my engagement ialah dgn my besfren wedding, 28hb kat dewan permata bangi. Tema gold. Sgt berharap hasilnya memuaskan hati. Sesiapa yang masih mencari candy buffet yang murah, affordable, kena dengan theme sila ke http://ilovesugartown.blogspot.com/. U'll be surprised sbb cik orkid buat atas dasar minat. Especially b2b area klang valley, bangi, seremban, kajang, cyberjaya, putrajaya, kuantan.

email: ilovesugartown@gmail.com  

facebook: www.facebook.com/ilovesugartown
blog: http://ilovesugartown.blogspot.com




Published with Blogger-droid v2.0.2

13 comments:

dila v(^_^)v said...

orkid, cutenya..at the same time nmpak menyelerakan..paling suka marshmallow tu..like2! ^_^

Anis_Apis said...

Nak nak :)

Kerry Mirza said...

yes,i pun buat sendiri je.kira2 blk budget tak cecah rm300 pun boleh dpt lg banyak dari bayar vendor huahuahaua

joe said...

brilliant idea. =)
i cant believe no one has ever thought about this before.

Dell said...

Dell buat mase nikah nanti . Buat sendiri je . ;D
btw, Dell B2B johor gak . Follow me back yea ! dah follow you !
ceritabakalpengantin.blogspot.com
^___^

mrs irmidrza to be said...

menariknyer...suke idea candy buffet ni..=)miza buat sendiri gak..

btw..miza b2b 2012..salam kenal dear..jom tukar link..folo u dear..folo miza back ya.

http://lildrwalimah.blogspot.com/

Amy said...

interested! hmm kalau mcmtu, pricing and items utk setiap pakej mcmana? boleh share info? :D

Orkid said...

Amy: boleh dear:-) bg ur email ok :-) :-)

Amy said...

iheartistanbul@gmail.com

Thanks!

Orkid said...

ok done dear :-)

miszatie said...

i love candy buffet.atie pun bt sdr nnt dgn theme purple + biru + putih..:)

haswani said...

pls bg quotation utk candy buffet.
has_aszwani@yahoo.com

haswani said...

pls bg quotation utk candy buffet.
has_aszwani@yahoo.com