Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Sunday, January 9, 2011

Sarapan Sihat + Inspirasi Ojan

Hari ni saya berazam untuk sihat semula!

Inspirasi dari Ojan.

Sarapan pagi tadi vanila protein shake + choc milk + oat. Blend dgn ice. Sumpah sedap! (err tgh hari td makan kfc, 2 ketul ayam, 6 nugget, fries, cheesy wedges)

Target sy utk lose some weight afta dah lose dulu, den nak kurangkan kolestrol (ni la akibat gila mkn seafood)

Sangat jeles tgk dia lose weight and bila pegang lemak2 dia, sume takde!!

He is sooo energetic and kulit dia makin bagus.

Haih tak boleh jadi ni. Dahla ada swift, muka makin bersih, badan pun dah kurus. Bahaya2. hahaa


Susah tol nak carik gambar Ojan gemuk. Coz dia mesti cepat2 delete okkk. ish ish. Ni boleh laaa kot. Nampak tak perut dia? hahaa. Siap macam nak tercabut butang2 tuh hehe.

Ni double chin dia and skin diaa...

Now....dgn swift!
Mungkin dari gambar tak nampak sgt kot. Tapi try jumpa dia now. Kurus okkk. I plak tak sukeeee. hahaa. Tapi pasni target dia nak naikkan muscle. Tak sabar!! Oh yaaa percaya tak semata2 gambar ni ojan berjaya jual 6 set of herbalife!! wahhhh~~

Cik orkid ni berpandangan jauh sikit. N also sgt particular psl kesihatan, beauty products. B4 apa2 decision, what to take, mesti akan wat research tol2. Pikir dalam2. Tgk background company, tgk testimonial, tgk bahan2 dia, tgk history etc. And paling penting, cik orkid kan suka berniaga, cik orkid wajib pastikan produk tu i tried, tested, baru rekemen kt org.

Produk herbalife ni cik orkid tahu since kat UTP lagi. Dalam setahun b4 ni lagi. Tapi xde kenalan rapat yg jual, duit tak ada, jadi memang simpan je harapan.

Plus blogger terkenal Pink Stiletto pun guna produk ni. So masa tu memang simpan cita2 nak beli.

Masa start keje, terus pk takleh jadi ni. Keje sedap. Makan selalu sedap. Esp masa training and lunch pon selalu ada team lunch. Duduk kat bangi tempat makan sangat banyak. Dapur pon sgt best sume complete (thx housemate). Nature keje yg mmg dok dpn laptop, tak berjalan, hanya berjalan ke lif or ke kereta. Memang mati la kalo tak jaga makan.

Tapi jaga mkn??? Ohhh soooo not me. (sape2 yg kenal cik orkid mesti taw mcm mane my love towards food) hahaha.

So solution dia: sarapan sihat dan complete nutrition!!

Senang sangat, wat shake yg sgt sedap (sbb cik orkid gila makan so i made a lot of shake recipes) minum and sihat! hahaha.

Kami start not as distributor, as user. Tapi ojan terima byk ptanyaan pasal herbalife so kami amek keputusan utk buat ni as part time.

So siapa yg berminat boleh tanya ojan as expert or me!

Saya baru nak stat lose weight program balik. Nanti saya cerita pengalaman saya mase awal2 guna. hehe. Byk sgt nak cerita nih.

OK! Azam: 5 kilos in 2 weeks!! agak2 boleh x? hehehe.

P/S: Jgn riso, program jalan2 carik makan tetap diteruskan taw!

8 comments:

aNaS iBraHiM said...

yeah, aku da start keje nnt pn nk start amek blk. dlu amek gk tp stop since status kewangan yg tidak mengizin kn. hehe..

Orkid said...

betul2. da keje ni kene ketepikan sikit duit utk our health :)

fatin said...

wa...go..go..Rahmah!

N Anas jugee!

anis said...

Ojan dah ade Swift??! Gile best Rahmah.Bestnye bestnye *menyebokk*

Btw sekarang mmg obvious gile kan badan dah tak fit, termengah2 (for me la). Lagi2 skrg byk gile food yg bahaya, so kite kna betol2 make a wise choice bila nak makan.

Goodluck Rahmah! :)

SuRayA^i. said...

ok rahmah, ak suke bende2 yg bley buang lmk tp xyah exercise ni.
stret suh ojan anta quotation duhh =p

Orkid said...

anis: tulaaa feelin je die kan hahaha
sur: yurp. yg pentin ni bukan ubat kurus. more to nutrition, or pregnant pon leh gunee :)

Fauzan Abdullah said...

omg! malu weyh! baju nk terbukak butang and double chin. damn3!! haha..

tak pe2. now dah kurng dah. its all about nutritions. itu yg pnting :)

joe said...

i honestly CANNOT remember ojan looking THAT erm, "healthy"?

hahaa.. nice one. cik orkid, semoga berjaya dgn mission anda. =)