Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Monday, January 17, 2011

Afta more than 5 years

Tempat: Sekolah Menengah Sains Seri Puteri (SESERI), KL
Masa: Last week
Purpose: Program SELERO (Program Alumni seseri)

After more than 4 years kot x jumpa Sya.... sampai2 terus2 peluk haha. dah la baju ku gile daring. kan. daring color laaa...

Siapa sangka balik ke seseri?
Siapa sangka ade org admire kita. (Bukan admire la, kira mcm ada org terinspirasi dgn kita)
Siapa sangka kita boleh make it thru?
Setelah lama menyepi dgn aktiviti Seseri tiba2 baru nak menyibuk kan. Last time ada bagi talk masa baru abes SPM and baru masuk UTP.

Alhamdulillah kali ni pun dapat peluang utk kongsi ilmu yg sikit. Yes, im not a very successful person. Ramai lagi.

Tapi dari dulu cik orkid mmg sgt bersemangat utk share everything. Sbb tahu yg amalan mmg sikit. So share la ilmu sikit tu.

Mudah2an ade org rasa berguna dan apply.

So seumur hidup adala saham aku sikit.

Invest pon bukan kat bank je taw! hehee

This event postponed to the other week, so masa tu laaaa cik orkid bz plak kan. sgt bz. mase tula baru masuk new role. Mase tu la ada aktiviti seseri. Mase tu la pakwe nak outstation (poyo) mase tu la team ada event. So i just came on the 2nd day and pakai baju yg sgt striking. Peduli hapeeee. hahahaa


I shared about my experiences in my seseri. Jatuh bangun. Motivasi. Brcerita tentang kareer, kehidupan. Blablabla.

Seronok sgt tgk diorg. Cik orkid rasa my presentation was crappy! I can do better that that. haih. But seronok sbb at lis cik orkid tak nampak ada yg tertido. hahaa.


Ni sume senior2. cik orkid je yg da keje. da tua la tu kot hahaa.

I was the 2nd batch in SESERI. To be honest, seseri mmg shape me to be someone. Memang seronok sgt. Tapi cik orkid tak pernah pandang belakang! I want to move forward!

Lebih membanggakan seseri mmg tak pernah trun dari top 10 antara SBP. Alhamdulillah. InsyaAllah I want to contribute back to seseri :)

Sya cakap muka kami tak berubah. Awet muda katanya. Hurm. Dia je la kot. Cik orkid da berkedut2 dah hahaha. 5 tahun wooo tinggalkan seseri.

Seronok sangat dapat borak2, share dgn adik2 even terkilan xdpt attend full session.

At the end of the session,
Dapat surat2 cinta dari adik2 kesayangan.






Banyak sangat! Adik2 ni mmg sgt sweet. N most of them said they want to be like me. Amek yg baik2 je ye adik. Akak ni byk gile gak jatuh bangun. Tapi yang mcm cik orkid share dgn mereka, kita tumpukan kpd perkara yg kita boleh ubah (within our control). Yg bukan, biarkan.. jgn biarkan mereka jatuhkan semangat kita!



Yang ni agak kelaka.


Sebahagian surat2 cinta. Senior2 lain pon dapat. Mereka sangat sweet! Program ni bukan je memotivasikan seserian tapi kami juga. Thx taw!!



Ramai kan??
Akak doakan batch ni akan jadi lebih berjaya. Dont hesitate to contact me if anything k :)
P/S: Hepi sgt dipilih as UTP Campus Ambassador for Shell! Leh sharing2 lagi. Cik orkid mmg kurang bab ibadah, tak berdaya berdakwah. Tapi mungkin ini jalan utk meningkatkan amalan. InsyaAllah..

4 comments:

ammira azmi said...

congrats rahmah!
aq pon terinspirasi gak ni
caye x?
hehe~
live a great life ahead okay!

Orkid said...

hahahaa. ko terinspirasi ke? aku takat dak2 sekolah boleh la lagi. makin bsr makin ramai yg hebat :) hehe

-nita- said...

proud of you beb!aku tak mmpu nk wat cam ko.ur the best!camnie nk pgila sharing session akak rahmah kat UTP bole?nk dgr kate2 smngtt gakk

Orkid said...

ceh dgn ko bukan kata2 semangat da. ko sgt berjaya hokayyy utk ko hanya2 kata2 gosip mampu aku bg haahhaa