Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Friday, June 17, 2011

The Best Peach Shake Ever!

Hai!!


Hari ni cukup 4 hari saya berpuasa..ganti. Tapi belum cukup ganti lagi. Still 3 days more.


Berpuasa ketika bekerja mmg sangat mencabar. Pikir makanan, katil, makanan lagi hahahaa.


Tapi on the brighter side, saya baru start berpuasa dgn herbalife! Nyum3. Setelah hampir sebulan dah stop makan herbalife. hheehehe.


So untuk berbuka on 2nd day puasa baru berani nak try bukak puasa dgn shake. Sebab dlm mindset cakap gile ke hape nak buka minum shake je? hahaa. Hari 1st puasa ganti mmg azab wooo hahahaa.

So 2nd day, saya try nak buat something yg sedikit manis, ikut tekak saya.

So I went to Econsave during lunch and bought Peach in can. nyum3. I love peach. Esp mcdonal peach ice cream tu. Dulu emo dgn Ojan sebab tak puas hati Mcd stop peach ice cream tu. sedap kot!!


So orang puasa ni cepat je ngidam kan. huk3.


Panjangnya mukadimah. OK Here it is.


Herbalife Peach Shake originally from Rahmah :P


Bahan2.

1. Susu segar (xnak masuk pon xpe, but i like sbb rasa milky n creamier)


2. Buah pic dlm tin


3. Formula 1 n formula 3(optional)


4. Beberapa ketul ais


haruslah guna susu kurang lemak. kalo x lemak2 itu transfer terus ke hip. Adoyai.

Okok


1. Masukkan susu sebanyak 300ml (agak je) ke dalam blender



2. Peach ni amek few slices je - i used 3 slices utk masukkan dlm blender tu



3. campurkan 2 scoop herbalife vanilla flavor and 2 scoop formula 3




4. masukkan ais




5. Blend




6. Hidangkan dgn potongan pic lagi





Tadaaa tapi gambar tak menarik pon hahaha.


Serius sangat sedap esp dapat rasa pic bits tu. Sejuk and rasa vanilla. Sebijik rasa mcd peach icecream cuma cair and tak manis. Rasa vanilla n milky tu dari herbalife formula 1 n 3.


paling penting!! sihat insyaAllah. Lepas tu terus gi kelas aerobic. cewah sihat la konon padahal dah lama x gi kan. Tapi serius mmg larat aerobic even just minum shake.


So sesiapa nak try diet sambil sihat sambil beramal boleh try rutin kat bawah. Saya baru try rutin ni 2 hari. So far alhamdulillah saya mmg xlapar langsung except dahaga (normal kan).

Yang ni memang specially for Berpuasa bersama herbalife.




Jangan risau, lepas buat kerja2 atau terawih (ramadan) still boleh makan apa2. hehee.


Tak sabar untuk bulan puasa ni, nak amalkan herbalife. Sesuai sangat untuk orang yang tak reti balik awal dari kerja hahaa :)


P/S: Hari ni nak try Kurma shake pulak. Anyway siapa2 betul2 nak kurus masa raya, boleh try masa bulan puasa. Sebulan je. Then u r ok with or without herbalife :)

2 comments:

Fauzan Abdullah said...

omg!! sedapnyer!! i know you have soome hidden talent about all mix and match things nie especially when it commes to food :P

fatin said...

will try lepas ni! sure sedappp!!