Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Monday, April 25, 2011

Today Is Not A Fairytale..

Minggu ni jadi 3 hari je,
Kames ada conference, Jumaat cuti.

Balik jb...alhamdulillah :)

I really hate driving to Shell House. Need to get up early and meredah jem...

Pagi2 baru teringat duit dlm wallet ada rm3 je...Macam mana nak bayar tol nanti?

So nak pegi la withdraw duit kat Shell station. Punyalaa ramai org beratur sbb ATM lagi rosak.

tunggu punya la tunggu pastu sampai part cik orkid....rosaklah pulakkk. "Shit" dalam hati.

Try calm down sebab pagi2 kan. Kang the whole day rosak.

So pegi next Shell station. Alhamdulillah ada. pastu nak isi touch n go. Rupa2nya ada rm20 balance. Sakgi tertekan rm50 lagi. Haih kopak2. Dahla nak saving afta shopping bagai nak rak semalam.

Sampai Shell House gi park kat luar. Murah sikit kot.

Then gi meeting yg berjam2...
Balik pukul 5pm sebab xnak jem...

Balik2 masa nak bayar....India tu gtaw harga...rm42. Gila!!!!!
Sejam rm6. Haih macam valet parking! Padahal tepi jalan.

Positif lagi...ni la rasanya bila Ojan kena bayar parking mahal2...

Then balik sesat pulakkk.. aiyak. padahal dah berpuluh kali gi SH.
Fine baby fine.

Harini memang tak berapa best, tapi kerja siap alhamdulillah. I need to brush up my BA skills. Haih rasa guilty sgt sebab tak pick up skills very quickly. But i have a very supportive PM :)

Dan..harini saya dapat a very good news, but tenggelam dek busy tapi tak hepi sgt. Bila kat umah baru hepi balik! ahahaha. Alhamdulillah..my little something has been approved :)

So memang everyday takkan perfect and I always have bad days. Believe me sume org akan rasa mcm tu. rasa down, rasa boring, rasa give up. Its normal, tapi kena pandai kontrol so dat aura positif dtg balik. I think Im good at forgetting bad things :)

P/S: Sangat terharu dgn Ojan coz sanggup sacrifice utk myself. Thanks a lot! U are my hero, as always!

1 comment:

Fauzan Abdullah said...

yeah i know! mane nk cari bf mcm i nie? hehe! :p

btw, kesianyer u.. pagi2 mcm2 dah berlaku..its okay..saje Dia nk uji tuh :) besides pick BA skils quickly, maybe u can pick travel plan skills too.