Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Monday, April 19, 2010

Kadang2..

Kadang2 terpikir...

Nak jadi suri rumah je. Masak yang sedap2 untuk suami terchenta.

Seyes sangat best bila tengok food blog yg ramai di antara mereka ialah suri rumah.

Bahagia sangat.

Contoh, pagi2 masak nasi lemak.

takpun, hidangkan pancake.

wahhhh mesti suami ke tempat kerja dgn bahagia sekali.


masa lunch, mungkin suami tak dapat balik utk makan. takpe, tipon dulu mane taw dia nak makan kan. hidangkan sirap bandung ketika panas2. walllaaahhh~~


okok. balik kerja, suami letih mahu makan malam.

si isteri hidangkan ini sambil berkata.

"come on abg, look wut i cook tonite"




ok. tak cukup tuh. dessert plak ok!




wahhhh...memang gemuk la laki ku. hahaha.

tapi seyes i love cooking. tak kesahla sedap ke x. jalan jahhh. haha. sebab tu awal2 bgtaw, cik orkid nak rumah yg dapur besar.

even ada maid pon, cik orkid xkan bagi dia masak. bia cik orkid masak, air tgn beb. haha.
tapi tu la, cik orkid juga suka bekerja. mungkin akan mati kebosanan jika jadi suri rumah.

apepon,
mesti bahagia kan bila suami tgk cik orkid hidang makanan sdp2 ditambah dressing yg menawan lagi menggoda. cewah.

ok baek.

enough berangan.

nak creampuff!!! tak kira!!

3 comments:

siti nur afifah said...

hhahahahahhahaha~~mmasak mmg best,,tp bile x sdap 2 yg x best..huhuhu..

SuRayA^i. said...

weyh time prepre mknn ko jgn dress up menawan sgt..nnt laki ko x sempat makan kang jdik bnde laen pulak..pakai sopan2 dulu ye haha~

Orkid said...

sur: omg. itulah motip aku sbnrnya. hahaha. :P