Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Sunday, May 6, 2012

Full List Bridal Johor Bahru

Mengimbas kembali post saya dulu http://orkidlife.blogspot.com/2012/05/dugaan-bertunang.html

Jadi, saya dengan gigihnya mencarikla segala bridal di JB..Dapat 3 rejection ya tuan tuan dan puan puan haha. Ok, tapi saya berbangga sebab saya dapat almost full list of bridal kat Johor Bahru. Seeeee ada hikmahkan? haha. Hidup ni takleh shortcut2.. Ok.jom review satu2

1. Adli bridal collection
Jalan Padi emas 2, Bandar Baru Uda
013-7731175
Facebook: http://www.facebook.com/#!/adlibridal
Komen: Ni memang tip top gak la kat jb. Siapa yang suka elegan boleh amek. Harga standard. PR bagus.

2. Zaiman Bridal JB
22, Jalan Laksamana 7,
Taman Ungku Aminah
0127464527
Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/ZaiMaN-BRiDaL-JoHoR-BaHRu/145336462188802
Komen: Sangat bagus. PR bagus. Banyak pengalaman. Boleh discuss nak apa. Harga memang sangat affordable. Banyak review bagus jugak

3. Karya Cinta/Rafie Mahmood Wedding Planner
M-Suites Hotel JB
019-7262966
Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/Karya-Cinta-Wedding-Gallery/216497808383366
Komen: Punctual (sangat penting for me ya) professional, moden n creative. Recommended.
My review: Boleh refer nikah and sanding

4. Andaman D'Pesona
No 4-01, Jln Padi Emas 4/1,
Bandar Baru Uda
07-2375366
Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/Butik-Andaman-DPesona/154928937873146
Komen: Kak siti ni sangat peramah. Memang banyak job. Cantik. Ann Magnifique wedding planner dulu pun amek dia untuk moroccan theme.

5. Juwein Ezain Bridal
No 3, Jln Setia Tropika 1/28,
Taman Setia Tropika
0127047456
Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/Juwein-Ezain-Bridal-Gallery/191229187610241
Komen: Cantikk tapi takut nak tanya sebab job dia mcm dengan orang2 kaya jeee hahaha (ok this is not helpful)

6. Dedaun Bridal
Batu Pahat
Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/Dedaun-Bridal-photography/116756661746303
Komen: Siapa berjiwa moden tolonglah amek dia. Price sgt affordable. Kak hawa sangat baik. My closed fren amek dia, mmg sgt cantik. Memang nak sangat dia...tapi full aaaaaaaaa
Phone: 0137679717

7. Jendela Impian Mempelai
Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/Jendela-Impian-Mempelai/104987509533047
Komen: Sangat cantikkkk jugakk. Konsep fresh n moden. huhu. Tapi full jugakkk aaaaa

8. Anies Aida (freelance)
Facebook: http://www.facebook.com/#!/anies.muda
Phone: 017-3789181
Komen: Berita baik untuk warga johor!! Now dah ada vendor untuk guestbook table, photobooth and prop sume. Pelamin dia sangat cantikkkk so vintageyyyy. Dia buat dari rumah je.. I think she's going to be hit nanti.

9. Mega Bridal
No 67-A, Jalan Pulai 21,
Taman Pulai Utama, Skudai
Komen: Cantik, idea best

10. Astana Bridal
3-01, Jalan Padi Emas 6/2,
Phone: 07-2956721
Facebook: http://www.facebook.com/astanabridal?ref=ts

11. Amy Bridal Gallery
1, Jln Orkid, Tmn Orkid, Tampoi
Phone: 07-2388380
Facebook: http://www.facebook.com/astanabridal?ref=ts#!/amy.bridal/photos

12. Aeeiil Gallery
Aida: 0127713750

13. Esa Wedding
No 81, Jln Kebun Teh
07-3330775

14. Rozaini Bridal
No 54-1, Jln Sri Perkasa 1/3,
Tmn Tampoi Utama
Kak Ila: 017-7148897

15. Semarak Kaseh
2-02, Jln Pandan Ria 4,
Pandan City
07-3513366

16. Shas Bridal
Larkin
Shah: 0177330305
Website: http://shasbridal.com/
Komen: Impress dgn website dia sbb mostly bridal kat JB xde website. PR bagus. Penerangan clear.

Fuhhh ni la list bridal yang saya korek, contact, jumpa, bincang hahaah. Adoyaiiii memang sangatla hectic..Then susah nak buat pilihan pulak hahaha. Tapi kali ni rasa best sebab betul2 survey, bincang and angkut ayah sekali. Ayahla yang tolong buat decision sekali. Hopefully this is the best decision. Ameen. Yang mana? Tungguuuu hehehee.

24 comments:

chezzem said...

Ohhhh thank you that helps sooooooooo much babe *big hug*

ps: we hired the same ex-bridal. Haha what to do. Takde rezeki ;) When is your wedding anyway? 1st Sept?

Orkid said...

Hi dear,
My wedding will be on 11nov. Jemput dtg taw :-)
Yekeeee ni leh cerita byk2 ni hehe

chezzem said...

You're lucky! Mine is 2 months away! Hahahahaha.

Orkid said...

Tulaaaaa syukur :-) nway u da dpt refund x? Need money nak book bridal baru huhu

chezzem said...

Eh u belum dapat? I dah dapat. The next day mmg die transferred. I scan and email semua invoice and resit. Cuba call die lagi..

Amalina Ali said...

Hai. salam perkenalan.

Nana B2B dari Johor jugak. Thanks for the information. nana tengah blur2 carik bridal. nasib baik awak ada info ni. : )

Nn said...

nice to know u b2b...! =)

EvaRieNa said...

Waaaa TQ for this info.. very helpful.. congrats in advance yaaa..

EvaRieNa said...

Waaaa TQ for this info.. very helpful.. congrats in advance yaaa..

ad'ezalwin said...

ohmaii....very helpful. tengah pening2 and google, then saw dis entry. thanks so much awakkkkkk.. wish adelah any bridal nak amek my lastminute booking, lelagi yg design2 baru dan segar tu...susah sgt nak jumpa kat area daerah2 terpencil.. semuga Allah bantu la hamba mu ini T.T tQs anyway!

aien esfa said...

hye orkid! thank you so much for this entry..banyak sgt info and i terpaksa admit that sgt susah nak carik bridal kat johor ni yg menarik minat..alhamdulillah i found this blog,sgt helpful. Thank u sis=)

FarizAtie said...

rajinyee..dia ..info sgt bergne ni..^_^

FarizAtie said...

owhh btw salam perkenalan dr ex B2B 2012..im atie from JOhor..^_^
keep in touch ya

http://miszatie.blogspot.com

eyza said...

TQ VERY MUCH 4 d info :)

eyza said...

TQ VERY MUCH 4 d info :)

Na Rieana said...

Thanks for the info.. very helpful utk b2b like me..

atiqah selamat said...

thank you so much

Halim Yahaya said...

Hai.. saya Halim, Juwein Ezain Bridal Gallery owner.. jom la like page saya. Nanti anda bole tgk my customer list.. ada org sgt kaya, kaya, sederhana dan yg biasa2. Sbb my price sgt reasonable.. pakej rumah yg 3k pun ada.

Halim Yahaya said...

Salam.. nanti like la page juwein ezain bridal gallery.. ramai yg bila dah jumpa directvterkejut sbb price xlah semahal yg disangka.. sbb tu klh tgk customer list, ramai jugak org2 biasa yg akik kat sini..

arrayan said...

informative!! dedaun bridal tu mmg superb cantik pelamin dia.. br tgk fb,.. tgh tggu respond email utk mjlis bln 9.. Thx alot for ur entry!!

redrose said...

tq so much awk..sy mmg nga srvey sume bridal kt jb nie..nsb bek de blog awk nie dpt info lbih..hehehe..

redrose said...

sy mmg nga srvey sume bridal kt jb nie..nsb bek de blog awk nie dpt info lbih..tq so much awk..hehehe..

redrose said...

tq so much awk..sy mmg nga srvey sume bridal kt jb nie..nsb bek de blog awk nie dpt info lbih..hehehe..

gobok chermin said...

hye b2b... jom tengok instagram saya @gobokchermincreations...

saya ada buat perkhidmatan buat baju, tudung, veil dan solekan... cubalah tengok,mana tau kalau berkenan kan...