Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Tuesday, January 29, 2013

Review 7: Mini Pelamin & Bilik Pengantin


Kali ni nak review pasal mini pelamin/pelamin nikah.
I want something simple. Suci...romantik..gitu. and paling penting dangling flowers n crystal

So I sent some pics to my awesome bridal - Rafie.



This is the output. Cantikkan? For me at least. hahaha. Ok.. saya mengimpikan masa nikah i sit there dikelilingi dayang2 aka bridesmaid kat bawah and mama n my sister duduk sebelah.

tetapi...





penat je upah pelamin cantik2 hahahaa.
ok. masa tu maybe salah saya gak la coz siap mekap lambat. mekap x sampai 30min u volsssss. haaaa. hahaa. dah x nervous nak nikah dah masa tu. just nervous siap ke tak mekap tu.

bila2 keluar tu...imam suruh duduk sebelah my hubby. haaa??
masa tu hanyalah REDHA hahaha

bila ingat2 balik sangat kelakar ye rasanya.
n my bridesmaid "stuck" kat pelamin tu. makanya saya sorang saja di situ. hoho

ok..next pasal bilik pengantin

tirai and bunga2 tu from Rafie.
My inspiration utk bilik ni ikut kepala sendiri.
I want simple, romantic n ala2 english

puas carik side table yang berkenan. Akhirnya jumpa yang berkenan di Romantika Angsana.
Then lampu meja n orchid from there too.

cadar n comforter tu i recycle balik dari masa tunang. sebab puas carik set cadar pengantin, takde yang berkenan di hati, semua berkilat2, berlabuci..mahal sangat pulak tu.

i bought masa sale kat Parkson.
katil tu katil lama..i asked my dad to paint it white.





owh...karpet tu from jakel n ada chandelier sgt cantik hehe..
shopping barang dlm bilik ni n setup sume was done 2 days before event. haha.

totally i am satisfied with my pelamin n bilik pengantin. simple n memorable :)

anyway siapa2 yang berminat nak hire my wedding bridal:

Contact him for quotation
Rafie Mahmood 0123035363
FB: Search Prettyphannatiq Weddings & Events
Or u can visit his bridal studio at:
M-Suites Hotel,
Straits View, Jln Skudai,
Johor Bahru

3 comments:

khadijah said...

alala ciannye dah cantik2 pelami tak dapat duduk pulak.. tak ape teros dapat duduk sebelah suami.. cantik baju nikah tu.. you pun dari johor ye? sekarang tinggal area mane? :)

~Miss Honey~ said...

rahmah..baju nikah peach ni cantek.. tempah ktne dear?

Orkid said...

@khadijah: my parents stay kat jb dear :) now stay bangi

@hanira: i ada review baju ni kat previous post. bc taw hehe