Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Saturday, January 19, 2013

It's a Loss




Yes... miscarriage..


Tak sempat nak update blog ni bila dapat tawu i am pregnant.
Alhamdulillah..about 2 months I carry my lil precious. Sepanjang pregnancy adalah masa yang sangat bernilai. Kandungan ini telah mendekatkan kami berdua kepada Allah. We focus more on our future.
Setiap malam hubby akan recite surah2 mujarab ketika mengandung. Kadang2 (most of the times actually) i already asleep.
Perhatian dan perasaan "berkat" ketika mengandung sangat sukar digambarkan.

Setiap hari berdoa baby sihat.
Dah sedar kehadiran our baby 2 days before my period is due. Terus2 beli supplemen.
We were so excited n careful as well.
As first time parents, persediaan tu memang penting. Kami beli buku..download pelbagai apps, did a lot of research..

Hubby siap beli whiteboard catatkan rutin pregnancy.

Pregnancy ni bukanlah tiba2..kami memang plan sebelum berkahwin lagi. alhamdulillah Allah bagi rezeki tu cepat, kami tak sangka! sebab tu banyak planned vacation in january. cherating, cameron highlands, boracay. tapi rancangan Allah lagi cantik... keguguran masa january.
panjang cuti kali ni...

banyak hikmah...

mungkin ada dosa yang bertimbun. Ujian ni dirasakan sangat relevan. Sebab banyak sangat rahmat dari Allah..
mungkin kami tidak bersedia...walau kami memang mengharap..tapi bila fikir balik mungkin kami tak bersedia. baru je habis majlis...rumah pun masih sewa..financial n physical x kuat lagi
mungkin Allah bagi mengejar impian dan menabur budi dahulu
mungkin Allah bagi lebih masa lebih mengenali suami dan berjalan2 dulu
mungkin kandungan tak sihat
mungkin sepanjang "percutian" ni lebih refleksi diri..dapat rehat. been too busy n neva hv time to reflect...
actually, im quite positive about this, but yes..naluri ibu. menangis berhari2 juga. i am so lucky to have such a wonderful hubby.
nanti insyaallah akan buat post tentang moment2 tentang keguguran. mungkin dapat jadi panduan :)
apapun, saya mengharap doa semua untuk dikuatkan kami berdua menempuh ujian ini. dan semoga next time insyaAllah akan ada rezeki lagi :D

5 comments:

a.d.i.b.a.h said...

Takziah dear. It's ok. Redha ye. Ade hikmahnye tu. Sy plak still xpregnant lg. Mengharap tp peraturan Allah lebih hebat kan. Be strong dear! :)

Syazana! said...

True. rancangan Allah lagi cantik ;))

Alyn said...

Takziah dear, Insha Allah bila Allah ambil sesuatu dari kite, Dia akan beri yang lebih baik :)

Syidah Nur said...

takziah dear, perancangan Allah itu indah,, harap bersabar n redha ngn ketentuanNya. :)

iedaurora said...

Muga tabah dear, Sabar menunggu rezeki dari Allah...