Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Wednesday, March 23, 2011

Inspirational Story

Dah lama nak share story ni tapi asyik delay je.

Bagi kawan2 rapat dan pembaca blog ni, sure tahu yang my mom pernah 2 kali operate dekat lutut. Boleh refer here and here.

Kenapa kena bedah lutut? You can refer here

Alhamdulillah sempat jaga dia.

Apa perkara yang paling membahagiakan utk setiap anak?

Melihat mak sihat gembira. Bagi yang pernah menghadapi keadaan di mana mak kesakitan, pasti faham perasaan betapa gembiranya melihat mak sihat kan?

"I would do everything and anything to make my parents happy..same goes to others, I believe :)"


Even when i wrote this, I feel like crying right now.

Mama suka bekerja. Walau dia boleh berhenti sekarang pun, dia masih nak extend persaraan dia. She just enjoys teaching (or maybe she just a workaholic just like me :p).

Alhamdulillah after operation, she is getting better and better. Tapi still few times sakit and dia mmg susah nak berjalan dgn normal. Dgn berat dia yg agak berlebihan (masa tu more than 100kg) memang dapat bayangkanlah kesakitan menampung berat dgn kaki yg baru lepas operate. Both ok! Double trouble.

Bila saya kenal herbalife, cuba sendiri dan rasa perbezaan, saya pun bertekad nak beli for my mom and sister. (I know ada yang cakap nak promote HL, u can stop reading if u want to k). My sis dah jadi mcm my mom. Sakit lutut. Dia terpaksa amek glucosamine. Bayangkan muda2 lagi dah sakit lutut! She is only 18.

Back to my mom

Dia sgt hepi bila makan HL. Bertenaga. B4 HL, dia for sure balik dari sekolah, terus terbaring and tido. Mmg tak buat apa2. Cuma bangun utk solat atau main game atas katil. Bukan je penat, tapi sakit jugak.
After - Bertenaga, kurang berat bdn, semua tegur dia kurus, kurang sakit, nampak lebih muda
Paling seronok - Cik orkid mmg sgt mengimpikan bwk mama n family ke sabah sbb dulu diorg tak dapat ikut hantar kakngah sebab kami tak cukup duit.
Alhamdulillah raya cina lepas dapat bwk diorg.Tapi hanya mampu airasia and balik naik firefly. Semua tahu kan airasia sgt jauh dan kena naik tangga. Saya sangat risau dan insist dia pakai wheelchair. Tapi she said she can do it. And she did that!!! She is more active alhamdulillah and sume org sekeliling mmg perasan perubahan.

Same goes to my sis. Dia tak amek glucosamine lagi. She needs to walk more than 5km everyday. Jauh gila!!. She even walk to One Borneo from her uni! Dia sgt suka shakes tu. Bagi tenaga dan sangat kurang sakit.

Now, whole family mmg cik orkid support bekalan HL. Memang mahal, tapi i want to see them healthy. Later I will share about my other family ok. Semua ada story :)
Testimoni from my mom, herbalife consumer :)

before...masa ni 2 years back kot. Tak ada gambar more recent b4 consume Herbalife. Takde dlm my laptop.


Tapi boleh tgkla kot..how big she was even she wore black hehee.
Gambar ni pulak masa mama sakit..

Ni gambar masa famili vacation kat Sabah. She was very energetic. Look younger. Maybe u cant see a lot of difference, but for those who know her, u know she changed a lot. A LOT! From XXXL or XXL to XL.
Ni pulak masa kitorang geli masa ikan gigit2 kaki. huk3. Mama berlari kot masa tu! Miracle!! ahahahhaa.

P/S: I have my own career, yes this is for side income but most importanly I can make difference to other people. I love getting positive feedbacks and more than happy to help anyone. You know when the ppl jz selling for the sake of profit only or helping :)

For more info

Contact me at orkid88@gmail.com or 016-2022309

OR

Ojan at ojanbis@gmail.com or 016-2632309

Open for appointment during weekend, pls book early :) No need to purchase anything, dont worry. hehee.

3 comments:

eVy-D-YaNa said...

once tried HL, tp trpaksa stop sblm nmpk result sbb xmmpu nk finance the high cost..meby bla dh keja bru leh cnsider smbung balik...huu~

anyway, nice to hear the +ve feedback abt ur family using HL~ :)

Orkid said...

:) yurp. i pon use this pagi je. mmg utk maintain health je, mmg agak costly tp bila dah kerja boleh budget and its actually cost saving :)

thx for reading my post dear!

Fauzan Abdullah said...

wah!! i pon perasan tgk mama mmg nmpak perubahan.. sknrg nmpak laju je die now. hehe..

btw.. last pic is the best!