Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Monday, May 10, 2010

Mama!!

Memang terlambat untuk bercerita tentang mama kat blog nih. Few days ni sangat bz. Bz dgn fyp + assignment + test. Dan weekend busy dgn aktiviti meronggeng :)

OK.

Back to the topic.

Kali ni sambutan hari ibu seperti biasa2 je. Poslaju simple kad and wish her. OMG. Cik Orkid memang hati batu la konon. Wish pon kontrol hensem je.

Padahal, dah berapa hari menangis if pikir pasal dia...

Macam post entry yg lepas, lebih 2 bulan lepas my mom kena wat total knee replacement.
Pembedahan tu untuk mengurangkan sakit dan boleh buatkan my mom berjalan tanpa rasa sakit.

Sepatutnya...

Tapi over 2 months, takde progress.

Dia memang tak dapat berjalan dengan baik. Jalan pakai tongkat pun susah.

Normally, within 2 months dah memang baik. Patient yang sekali dgn dia pun ok.. tapi setiap kali mama menjalani fisioterapi, sure dia akan sakit gila dan kaki bengkak.

Bayangkan melihat mama anda tidak dapat berjalan. Padahal dia sangat aktif.

Sedih sangat.

Doa dgn penuh harapan je yang mampu. Terkadang terasa tidak adil. Cukuplah sakit mama tu.Dah terlalu byk kesakitan dia hadapi. Terkadang rasa sebab dosa cik orkid lah mama terpaksa tanggung semua. Ya Allah...

Cik Orkid kena kuat. Memang sedang kuat. Supaya mama kuat. Supaya famili kuat.

Ni lah gambar masa Cik Orkid jadi pelajar cemerlang ketika di SESERI dahulu. Mama menangis bangga. Dan kami naik ke pentas berduaan sambil berpegangan tangan dgn baju sedondon. Kami je pasangan mak anak yg wat mcm tu, disambut dgn tepukan yg sgt gemuruh..

Saat itu memang Cik Orkid takkan lupakan..

Melihat pada diri Cik Orkid sekarang, belum cukup untuk membanggakan mama. Tak tahu dapat tunaikan harapan mama ke tak. Paling penting, Cik Orkid dan Mama bersatu di Jannah, insyaAllah.

Cik Orkid nak cepat kerja, nak cepat tolong famili. Nak banggakan mereka, nak jadi anak yg solehah. Itu harapan..

Paling penting, Cik Orkid harap..

MAMA SIHAT.

Kwn2, tlg doakan kesihatan mama Cik Orkid yeah!

Thanks.

2 comments:

Fauzan Abdullah said...

waahhh!!! terharunyer naik stage same2..so sweet sgt! yg pntg.same color..tetap pink..haaha..

InsyaAllah..smuanyer akan sihat :)

~aNNa~ said...

semoga mama awk cpt sembuh.. saye doakan.. rahmah, sgt lame xjumpe awk.. almost 10 years.. ur face xberubah lgsung, cantik mcm dlu.. miss dat moment.. mse kite kecik2 dlm klas.. hehe ;)