Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Monday, May 10, 2010

Fesyen dan Cik Orkid

Haruslah post ni start dgn gambar vain yang ala2 kontrol ayu. hahaa. sila muntah sekarang!!


Cik Orkid suka melawa. Pasti org lain pon same kan?
Walaupun Cik Orkid neh memangla tak lawa.
Taik lalat sebesar bola golf, hitam, gemuk, peha n tooot besar. kulit penuh parut jerawat.
Tambah2 lagi Cik Orkid neh bukan la dari golongan yg senang. Serius.Semua baju cik orkid mmg unbranded, murah lagi.

Bertudung?Haaa. tapi tu sume tak menjadi masalah. Coz i like to see myself presentable. Suka dgn vibrant colors n sooo in love wif dresses.
N i am so blessed coz im bertudung. Terlalu byk boleh mix n match. Tudung plak macam2. Dari kecik Cik orkid mmg suka try mcm2 tudung n selendang je sekarang ada lebih 50 koleksi. Boleh cek almari. Tapi sume kbykannya tak lebih rm10.
Golden rule untuk cantik. Pakai mode beauty shot!! hahaha. Memang confirm muka flawless mmg fake lah :P

Macam2 la gaya tudung.

Sebulan kalo tak beli at least satu tudung, mesti rasa something is missing. hahaa.


See..i love dress..kalo leh kat mane2 function, stiap hari nak pakai dress. sbb leh tutup lemak2. hahaha.

i love skirt to. tp jarang sgt pakai sbb jangka hayat skirt mmg pendek. sure cik orkid akan terkoyakkan. sebab jln mmg ganas sure tersangkut mcm2 hehe
mini dress ke..leh mix n match.. bertuah pakai tudung kan? kena kreatif dan berani :)

dress lagi. haha. dila jgn marah.
Cik Orkid sangat suka and admire women yang sangat pandai bergaya even bertudung. So Cik Orkid xpaham nape ade certain jadikan alasan fesyen utk tidak bertudung. Meh cik orkid ajar meh. hait! bese dia taw! ehhehe

Cik Orkid pon ada ramai kawan yg sangat cantik dan bertudung dan stylish.
OMG. Vain. haha. Contohnyee datin nita kat bwh nih. Meletopzzzz!! cantik n masih tutup :)

Tgk je la saya yang gemok suka pakai baju dah macam mengandung.omg. seperti pompuan pregnant sebelah nita. hehe.

Tak percaya? Tgk la kt bwh. Comel x? macam pompuan pregnant kan? hehehe T.T

Tapi for me, tu sume anugerah Allah. Bila kita enjoy dgn apa yg kita pakai, bersyukur dgn bentuk bdn, muka, mesti akan terpancar kecantikan dlm diri. Ecece~


Haaa baju segala macam ada. Necklace, belt, inner. haha.

See see suka pakai contra kan. haha.

i noe. i noe. memang la baju cik orkid bkn lah betul2 ikut syariat. tapi i try to cover my aurat. sebaik mungkin.

if satu hari kawan2 jumpa cik orkid berskirt pendek, rambut gerbang2, sexy mexy, (nauzubillah) cik orkid benarkan anda ketuk saya. takpe. cik orkid halalkan sekarang. sebab cik orkid mungkin terlupa akan dosa2. Ya Allah jauhkan ya Allah..

6 comments:

Farhah (applegreen) said...

rambut gerbang2??omg, itu bukan rahmah.hahahahha~

Fauzan Abdullah said...

wah stylish siut!! lawa2..bgus..still tertutup..

gmbar dgn nita serius nmpk mcm pregnant..sape lar ayah die tuh..hheeh *.<

kucingsiber said...

omg ojan!!!! hahahaha xD
ur style mmg kelas babe!!! keep it up! :D

Orkid said...

peah: hahaa. mintak dijauhkan
b: tulaa mmg mcm pregnant women. ngee
tirah: thx beb!! ko pownnnn. bkl model dara.com :D

Amour Avenue said...

wahh..gmba mak ade kat cni uolss..terharu sgt..

hehe..tue silap angle tue.tu yg nmpk mcm pregnant kann(tpi da bole byg rahmah pregnant cmne...ojan?hamboiii...sile 'terlepas' ngan rahmah bile da kwen okayy..haha*joke2*)

nway beb.keep it up!!ko mmg sumber insprasi..mcm2 fesyen ko da try...i salutee! (tak saba gak nk berpesyenn2 hopefully time keje leh bli dress mcm rahmah pki..hehe)

Orkid said...

nita: ecece~ dress tu sgt affordable kot. 40 smthng je. hahaa. xde mhl2. skang pon leh bli :P

sumber inspirasi katenyee. hahaha. u too!! datin giteww hehehe. thx beb :)