Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Thursday, October 27, 2011

Prep Tunang 1: Fabric Hunting for Engagement

Bila tiba2 dapat berita...

Tak fikir lain dah...baju!!!! haahaha.

Very short notice kan. So kena make sure even dramatic tapi bergaya. OK . mengarut.
Anyway...memang ni lah perkara pertama yang dibuat. Carik kain. Nak upah designer memang tak mampu, maka buat long way...beli kain, gi tailor, hantar beading..siap.

Sebab noob pasal kain, maka telefon tailor berkali2 untuk tawu kain apa yang sesuai ahaha.
So atas survey sendiri dan tanya kawan2, pergilah ke jakel shah alam.

Simplicity. Sgt simple. tu je dlm fikiran. So amek plain chiffon silk 4 meter, satin silk 4m n border lace.
Mahal~~~~ tak sangka kain mahal camni. Tapi gatal sebab nak amek gak yg mahal sbb kononnya nampak cantik padahal org tgk sama je T.T

So agak regret sbnrnya tp xpela~ asal puas ati.

Pastu xtido malam. Serius tak tido malam sbb takut tak cantik. Ok. Lets just wait the outcome later~~

4 comments:

Farhah (applegreen) said...

LOL. kain chiffon mmg la mahal sayanggggggg~lagi2 dengan beaded. huhuhu. cant wait to tengok dah siap punye! :)

fatin said...

Eyh dear..are you getting enganged??

Rose Idayu Roslan said...

congratz nak tunang dah.
one step ahead dah.hehe

Orkid said...

peah: masalahnye its not even beaded! haaha
fatin: yurp. insyaAllah :)
rose: tq tq tq insyaAllah :)