Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Wednesday, November 11, 2009

Pinggan dan tangan

Petang tadi, lepas masak2 untuk Ojan...sorang2..selalunya dgn Peah

Basuh pinggan and PRANGGGG

Sebijik pinggan terlepas sebab licin sangat..

Selamat~~

Terkejut aku. Adoi...jarang betul aku pecahkan barang dapur nehhh

My concern was...nak bersihkan the mess.

Takut sangat if ada orang terpijak nanti.

Tiba2 mira (roomate Sangari) keluar and offer tangan dia. (Pelik tol bunyi. Ini direct translation ye)

Ntah. Rasa terharu sangat masa tuh. Ada gak yang sudi tolong. Memang totally unexpected.

Ada hikmah taw. Hikmah yang besar. Serius. Saya berfikir.

Kalau saya orang biasa, terdengar macam tuh..liat nak bangun and offer help (Dah salah dia..y bother? Kan?)

Tapi mungkin Allah menggerakkan Mira utk datang tolong untuk saya berfikir sedalam-dalamnya..

Adakah saya akan jadi seorang manusia yang ringan membantu? Especially untuk kawan? Tanpa disuruh? Adakah saya hanya seorang kawan jadi pendamping ketika bercerita dan berseronok sahaja? Adakah saya boleh dijadikan sandaran ketika orang lain berduka?

Mungkin ada orang lihat perkara ini sangat kecil. Tapi saya memandang sedalam2nya.

Yes. EEvery little thing u do convey what u will do..your attitude.

Jika saya memandang perkara ini remeh..dan membiarkan sahaja..apatah lagi hal yang besar kan?

Jadi saya berazam untuk menjadi seorang kawan yang baik. Menolong tanpa dibalas. Sebab Allah Maha Tahu.

Sedikit sharing..ketika di masjid..ternampak artikel "Jadilah orang yang disenangi"

Mungkin kita berdamping dengan insan yang kurang kita senangi tapi cubalah untuk jadi yang disenangi (Adui! Sangat susah tu!!)

:)

Thanks Mira for ur help. Its not the help dat appreciate much, but the story behinds it.. :)

3 comments:

Farhah (applegreen) said...

ko pecahkan pinggan?pinggan ane?huu..mengelamun ler tuh~ish2:P

tienzyee said...

betulllll

saya berterima kasih sangat dapat tumpang ke post office hari tu...

kalo u tak offer, i mmg terpaksa sewa kete keluar, RM15

huhu

thank you thank you

Orkid said...

hey u dah mention it few times alredi. enough la. haha :P small matter beb