Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Monday, May 20, 2013

Review 8: My Make Up Artist

Eh..baru review 8 kahh

haih lembab betul update psl wedding. excited sbnarnya nak cerita banyak sebab diri sendiri plan a-z kan.

ok...untuk mekap i hire my favorite MUA Eyra Rizal. Pernah makeup dgn dia and attend makeup class. So to be safe hire je dia since dia dah tawu muka sume kan.

She is from KL. so byr sekali transport n accomodation. n i would say very affordable. mmg xnak spend beribu2 just utk mekap...sekali je plak tu. better jaga badan, seri muka (cehhhhh statement!) x2..better spend something yg nmpak n boleh kenang bila2.



sangat2 berpuas hati dgn make up dia. yg penting muka sendiri nampak. xdelah org puji "cantiknya mekap" hahahaha. intimidated tak. so i requested something yg sangat simple n pastel color. yg penting even hujan n penat peluh2 masa outdoor, masih cantik.

sebenarnya byk drama dgn make up ni. hahahaha. tp ni memang dugaan la kan. sesat segala. mekap nikah xsampai 30min n reception 40min je kot. for me that always put punctuality at no 1, diduga mcm ni. yela..takkan semua nak perfect kan? :) syukur alhamdulillah, just small matter.

so i still recommend her :)

x, bukan her fault. serius mmg takdir haha. Allah nak uji kesabaran.

1 comment:

nideadesign said...

Hi , cantik jugak makeup dari kak sue ni . simple and sesuai dgn arus moden sekarang ni. wawa pernah nk try makeup dulu dgn kak sue tapi fully book T.T . at the end wawa pernah try jugak makeup dgn satu MUA ni , Nama dia nadi. Dia makeup cantik and naturalllll sgt!!! dia pernah makeup tsha shilla and natsha hudson . wawa try untuk nikah. tapi pada sapa sapa yang ada dekat dekat area klang tu, boleh lah try mua yang wawa try ni .orang dia cute and peramah sgt. ha ni blog MUA tu
" naditouch.blogspot.com " hehe selamat mencubaa!! saja nak share dekat bakal bakal pengantin kat luar tu ehhehehe