Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Monday, August 6, 2012

of relationship and counting days..

Malas nak buat ticker kat blog ni. Tapi i know tinggal puluh2 hari je lagi until our big day. Serius. Sangat look forward to this marriage (siapa yg tak kan? Hehe). Anyway, preparation sgt lembab. Being gila kuasa, sume nak buat sendiri. Feeling wedding planner la konon haha.


Speaking of relationship, mesti ramai tahu yang tengah2 crucial ni laaa sempat lagi bukak bisnes. God knows how busy i am, with very very limited sleeping time..huhhhh camne la nak jadi beautiful bride nih? Haha. Alhamdulillah. Berkat teamwork n support semua my business sekarang maju lagi dengan 4 pages spread kat majalah pengantin. Syukur ya Allah.


Ramai juga bertanya pasal relationship. For me crucial time masa nak amek decision nak bertunang. Masa tu ujian berat antara kami berdua. Kemudian, dah bertunang, rasanya relationship tu grow stronger but then, ujian dari luar pulak datang. I am sensitive but i am a bit stronger than my fiance. I can stand tough discussion n harsh comments. Maybe my working environment byk membantu. Tapi for him, he's reli2 fragile. He cant stand ppl give bad comment about us, or me. It is reli easy to judge ppl. N funny, org yg jd judge tu xpernah dlm serius relationship or in business. I appreciate comments. Seriously everyday i face with criticism. But if u reli have a strong view about me, pls come n tell me abt it. This is not the first time. First few times, i mmg tak kesah, tp bila it affects my other half emotionally, i rasa x best.


Anyway, i always believe in controlling the things that within our power. I control my own feeling n decisions that i made n going to make. Sekarang adalah masa crucial kami untuk lebih dekat dengan Allah dan kuatkan our inner strength. I know masa ni lah macam2 ujian akan melanda, sebab nak buat mende baik kan?


P.s: pernah terdengar or read somewhere. Kalau nak jadi org yg berilmu, kena berkawan dgn org berilmu. Kalau nak beriman, bergaul dlm kalangan org beriman. Soooo jika nak berkahwin, kena byk  bergaul dgn org yg akan atau nak berkahwin. Betul x? Haha. For me its right so u dpt better view n good advice. For me make sense, every stages in our life wil bring us to different priority :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

3 comments:

anakpakshaikh said...

menjengah empunya blog... salam kenal dari zura

Farhah (applegreen) said...

hehehe.but still, u are not being the type mcm aku - last minute thingy! :P

ciksusu said...

hope semuanya goes well ;)
gutlak utk bisnes yg kiut miut tu ;)