Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Monday, August 13, 2012

My Journey with Herbalife

Ok...sebenarnya sangat hesitate nak share haha. sebab testimonial maybe x hebat sangat. Tapi apepon, i feel tremendous positive effect kat diri sendiri.

tergerak nak share sebab my story is a bit different. I never had ideal weight. NEVER. My BMI always overweight. tapi xkesah pun masa tu asalkan tak reach obese. huhhh...friends around me selalu share how they used to have slimmer body..tp masa i pilih gambar2 lama untuk pre wed, i terbalik! betapa gemuknya dulu haha.

actually i do not want to change anything about my body..i love being montok haha! i like see full figure ladies mcm beyonce, jlo, kate winslet. I feel they are very sexy! Tapi i always search for a good product, not medicine. i reli need to take care of myself. i hate telan pil2. n i allergic dgn most of medicine even panadol! so bayangkan, i reli3 need to take care of my health.

i took one year to decide to consume herbalife. Then, bila i start, i never look back. it gives me reli good effect to myself. My working environment mmg gila (who doesnt kan)..meeting at night or early morning..work more than 12 hours.. kalau i dont do anything about this will make me older than it should be!

The best thing about herbalife, u can decide how much u nak lose. I want to maintain health, tapi total lost i 5kg. Mind you, not within short time sebab i makan breakfast on and off n makan macam biasa. Sebab i love food so much! as much as i love myself (drama) haha. Tapi tak nampak sangat coz sgt slow..i never watch my diet.. dgn x perasannya my jeans makin membesar (nak cakap i makin mengecik la haha). I used to wear jeans size 32. i still have it now, mmg 32. now mmg xleh pakai lgsg. now, i can even wear jeans size 27.. i reli have problem with my lower body.. dulu kalau pakai jeans or pants, i wajib WAJIB pakai girdle.
Now i rasa girdle tu sgt menyusahkan..dah buang pon! cuma ada 2 lagi yang da besar n masih simpan sebab mahal.. so my aim masa wedding i xnak pakai korset. rimas tahu? N dulu kalau jalan pakai kain, sure peha melecet..sbb peha besar sgt n bergesel each other..now masih bsar tp much better :) period pain pon sgt2 improve. paling best my makeup artist puji kulit..siap tny makan apa lg.. i xamek pon collagen etc. i think HL helps :)

Now with business, with work, with wed prep, i memang tido few hours je per day.. and sleeples night if ada event..alhamdulillah i still have the energy.

It is good feeling bila orang yang dekat dgn kita start amek herbalife n share their result.
No, i wont lose weight lagi. My aim nak beach body...nak bagi "kental" sikit utk my future hubby. Lipatan lemak not a problem for me. Untuk wedding prep, i will still maintain my herbalife routine n exercise at least once a week utk shaping. Siapa2 bride to be yang berminat nak join? Lets do together :) whatever ur aim is, insyaAllah boleh. Bak kata prof muhaya, kita kena invest beli produk yang baik untuk diri kita. Baju, hbag, material hanya utk pandangan manusia, tetapi produk yg bagus untuk diri sendiri. Dia pun pengguna tegar herbalife :)

Oh..did i tell u i reli love herbal aloe concentrate? It makes ur skin glow! Kalau u malas sangat nak minum shake, amek tea n aloe. serius nampak jugak perubahan! :)

Before:







Recent:


email me at orkid88@gmail.com for consultation ya. I have special promo for u :D

3 comments:

Farah Adila said...

:))))))) Hi, coach! Haha! xtau nak comment ape tp juz nak btau that Fara pown br amik Herbalife dgn Kak Rahmah. Do contact her for details. Hehe. :PPP

orked violet said...

whooaa..best nye! saye consuem HL gk. tp on off. for me nk loose weight xsusah, saye jenis yo yo diet. so xde stkt nk shed few kg. cume nak re-shape tu. adoi..which product by HL yg bLeh tLg reshape ek? so far I stick ngn tea. shake mLs sbb xsempat!hoho

thanks~

Namaku Tomei said...

Huhu bestnya! Rase nk join je HL nih