Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Thursday, November 3, 2011

Prep Tunang 3: Why So Sudden?

Saya terima soalan di atas bertalu2 haha. Different answer to different ppl. Ya ampun!
Soalan di atas sebenarnya ada dalam fikiran saya. Tak mampu dijawab.

Banyak reason untuk delay our engagement or wedding.

1. I am sooo "attached" with my work.

2. I have a lot of things that I have not achieved yet

3. I am not prepared to be a mother..omg

4. My parents dari dulu warn jangan kawen b4 28. Diorang kawen 30-31 haha

5. Most of all, i dont have any savings!!! ok. panic now


Tapi because of the above circumstances, saya analyze (Business Analyst kan) yang sume items kat atas boleh solve dgn kahwen dgn dia

1. I think i will manage my work better. Two is better than 1. Then ada orang support or buat kerja sama2..just like masa kami study sama2 kat uni dulu :)

2. Paling I nak achieve is to open bisnes..and ojan pun berminat...dan kami boleh sentiasa berbincng and buat partnership since dah ada ikatan sah insyaAllah

3. Sgt takut jadi mother sbb i dont think i have enough motherly criteria. Tapi tengok ojan yang expert dgn anak2 sedara, sapa yang taknak mengandung for his child? hehe.

4. My parents sgt suka with Ojan. Period.

5. Duit? Rezeki dtg tak terduga. Bila dah ada aim, semua standard dah turun sampai ke tahap rendah2nya. Bagus juga asal tak timbul riak

Saya juga dah makin jauh rasanya dgn Dia. InsyaAllah kehadiran suami akan memudahkan.. Apa yang kurang sama2 ingatkan dan dosa berduaan sekarang mmg diganti dgn pahala.

I am the kind of person yg afraid of something that is not happening, full of dramas, ego, macam2 lah..again, if i were to summary why I decided to tie the knot..because of him.. and all the hikmah behind it.

Doakan segalanya. It will be very bumpy roads. Tapi insyaAllah berkat doa semua, selamat insyaAllah. Masih jauh lagi....

P/S: Ramai yg tny, mcm mana Ojan proposed. No proposal T.T Banyak kali nanges sbb dia x propose pon (i told u im a drama queen) hahaha

3 comments:

Farhah (applegreen) said...

omaigoddddddd ko nak kawen ke beb? bukan tunang?

Orkid said...

erk ape masalah ko? haaha. mmgla nak kawen tapi tunang la dulu hahaa. tunang bukan sbb nak kawen ke? :P

Farhah (applegreen) said...

lol. salah tafsir beb =.=