Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Tuesday, June 16, 2009

Mana Setangginya?

Yay!! Dpt pulang ke Istana Budaya semula :)


part ni wat saya melayang2 jap. trus rndu b :P




OK. Haziq, my new fren offer me to watch Mana Setangginya kat IB~ thanks Haziq! nx time ajak lg.heehe
Wheee!! Sgt3 excited. ye la...tiket free katerkan :P
So after drama2 ckit, saya pon bjaya ke sane :) bersama Acap (diterbangkan khas utk mjaga Cik Orkid ksygn Ojan) hehe.
Bertambah lg excited bila dpt seat yg mmg sgt cantik! Kire 1st class la. Wheee~~~
Hmm.... nak komen ckit la psl diz teater. Ni komen dr org biasa. Bkn sasterawan k :P


Cerita ni abstrak. Nak kata zmn dulu pon xleh, zmn skrg pon xleh apatah lg zmn dpn.


What can I say "Penggunaan metafora dan simbolik membuat kita tertanya-tanya akan mesej yang ingin disampaikan sedangkan ia mempunyai maksud yang mendalam"



For me, I enjoyed it. Sgt3. Even ade rase smthng not rite. Teater ni sgt2 sinikal. N masih relevan smpai skrg. Mgkin phayatan pelakon yg msih kurang n props yg keterlaluan mbuatkan saya berasa teater ni mcm ade sesuatu yg tak kena.



N sy sgt3 merasakan bhw watak Iriam perlu ditukar kpd pelakon yg tak kaku!! dan memahami apa yg dikata. Bkn hafal2 smpai tunggang tbalik.



akhir tu kuar plak belut gergasi! mmg sgt menakjubkan. tp tular, props xsetanding dgn lakonan :(

Azizah Mahzan sgt3 hebat! Serius. Dia penyelamat teater ni :)

sgt terkesan dgn phayatan n kata2 yg cukup jelas! wow! sape kater spa q diva xleh blakon teater :P

However, Its reli3 unfair to compare with PGL.

But, its worth the money n for me yg dpt free, lgla full satisfied. hehe.

Karya Noordin, sasterawan negara patut dipuji tp semua akan ttanya la "Another karya yg mhentam Melayu ker"
Tp dlm diz teater, semua agama pun dicampur adukkan. huhu.
Overall: Satisfied. Lagi2 die mmg besh! Terngiang2 smpai skrg :)

P/S: Bila tgk teater ni wat hati ni terusik dgn minat yg sgt lama ditinggalkan :(

1 comment:

SuRayA^i. said...

ape minat yg da lme ko tinggalkan tu?
teater ke?