Orkid Says:

You can start anywhere and do anything with a good attitude and willingness to learn

Sunday, September 9, 2012

Of Wedding Prep as of today!

ok..dah lama tak update pasal wedding prep. bukan sebab malas, sebab memang xde wedding prep pon. i am too occupied with too many things.. haha.


so mari tengok apa progress yang ada.

1. bunga pahar - kebetulan customer ada kat nilai, so beli la secara express.



 2. beli kain + terus amek measurement

yes, i know..setiap kali cakap baru je beli kain semua tak percaya. tapi percayalahhh. hahaha. baju bridesmaid n sedara mara pon beli 6 months ago.. :P

so ini juga express. siap SA and designer bgtawu paling cepat hahaa. Time is very precious for us.. huhu

For reception and nikah hubby: amek najib salman. He is soo professional n punctual. suke3!! buat masa ni sangatlah recommended. nanti tengok pulak outcome ye.

untuk nikah, kurung moden: amek dengan jezmine. Ni pon baru je beli kain n baru je amek measurement today. hihi.

Tetibe baru teringat baju nikah fiance tak tempah lagi. Nasib najib masih amek order. haha. Bakal pengantin sempoi.
 beli kain ni rasa nak menangis.. hahaa. sebab muflis dalam sekelip mata. padahal patch lace je pon. cuba bayangkan kalau full? haih.



3. doorgift..
ni pun bisa mengeluarkan air mata. per item memang murah..tapi kalo darab seribu? hehe.




on my way back my fiance hold my hand and cakap..semoga cabaran2 ni make our wedding stronger..
(sebenarnya nak cakap..dah invest mahal2 ni make sure wedding kita xde masalah hahaha)

Alhamdulillah. selesai dalam satu hari. Done deal.

Apapun, semoga dipermudahkan. ameen,
Next? Kursus kahwen. matilaaa :P

6 comments:

Alin said...

Hi dear,

nak exchange link :) Salam kenal.

nurul syuhada said...

tak pergi lagi kursus kawin? :O

orked violet said...

hehe.comeL jek

BTW, salam kenal~
sya-orked.blogspot.com

Abang Ngah Catering said...

Menerima tempahan "NASI BERIYANI" di sekitar JOHOR untuk majlis perkahwinan,majlis pertunangan,kenduri kesyukuran,majlis berbuka puasa,majlis makan malam dan lain-lain lagi..harga boleh dirunding mengikut bajet anda.
http://www.facebook.com/abangngahcatering

Dayana Daing Mohd said...

Just nk kongsi tips. Kalu pergi jakel, harus heret skali designer. Trus me. Dorg punya price, super murah. Bygkn lace yg 800, i can get 200 plus free gift lagi. Happy wedding!

Dayana Daing Mohd said...

Just nk kongsi tips. Kalu pergi jakel, harus heret skali designer. Trus me. Dorg punya price, super murah. Bygkn lace yg 800, i can get 200 plus free gift lagi. Happy wedding!